Dodajte boje…


Dodajte boje i ovome danu…jer, život takav kakav je, jedan, jedinstven i poseban, reprizu nema. Pa zašto smo onda dopustili da nam uzmu boje?

Opkolili su nas strahotama, pompeznim naslovima, kobajagi paparaco fotografijama, pričama o veličanstvenim životima osoba bez zanimanja, bogatsvu koje mi mali nikada nećemo imati. I zato njima treba da se divimo. I novoj “bla bla” torbi dame čija kičma se vidno krivi pod teretom silikona. I divnoj haljini “zvezde tabloida” u čije je lice toliko ubrizgano svačega, da ne znamo kad se smeje a kada je ozbiljna (mada su joj izgleda lice preparirali tako da je stalno osmehnuta). I ovoj koja se slika u haljini veličine kaiša, i na kojoj je svaki deo tela otkriven, a zatim fotošopiran.

I tako se, opkoljeni takvim sadržajima, mnogi zaborave i prestanu da žive svoje, već njihove živote. Živote koji blješte od svetla i sjaja – iz medija. Pa pogledaju oko sebe i vide realnost. Ali, to je onaj osećaj kad gledaš u sunce pa odjednom uđeš u zatvoreni prostor, osvetljen, ali se tebi čini da je potpuni mrak. I umesto da puste da im se oči privuknu, brzo beže nazad, ka zaslepljujućoj svetlosti.

I zaglupljućoj. Jer, umesto što gledaju u njih, bilo bi divno kada bi znali i hteli da se zagledaju u sebe. U tu posebnost, taj jedan i jedinstveni svet koji imaju, ljude koji ih okružuju. Kad i nema baš razloga za sreću, pogled oči u oči, sa detetom, partnerom, prijateljima, nebitno, leči. Pogled i reč. Trenuci koje provodimo zajedno. Na metar-dva jedni od drugih. I gluposti koje pričamo, sećanja koja naviru, svi ti mirisi zvuci i boje. Sve što nas pumpa energijom i dobrim vibracijama, a što ne vidimo, jer mislimo na one tamo neke, o kojima nas sa svih strana informišu da su lepši i bolji od nas. A nisu. Naprotiv.219FB68281

Dodajte boje svom životu, kolorit koji je samo vaš, živ i opipljiv. Nema veze sa situacijom u novčaniku, sa time koliko ste ispunili standarde i očekivanja okruženja (zašto biste, uopšte, živeli uklopljeni u norme) i koliko ste nevešti u tome.

Pevajte i ako kažu da niste talentovani, i misle da čovek peva samo kad se napije, i pričajte s cvećem ma koliko da pokazuju da ste “fiju-fic”, i pozdravljajte ljubazno ljude na ulici ako vam i ne uzvrate i malo se odmaknu od vas. Budite dobri prema sebi, volite sebe, volite život i budite onakvi kavi želite. Dodajte boje svakom vašem danu, on je i onako samo vaš!